De wereld draait op ICT: crash course ICT-recht

ICT-recht is een specialistisch rechtsgebied met eigen, specifieke regels. Heel relevant voor ICT-professionals, contractmanagers en inkopers, maar ook voor rechtenstudenten. Daarom verzorgden de docenten van Legalz Opleidingen onlangs een crash course ICT-recht voor de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR). De hand-outs delen we hier, omdat ze ook u inzicht geven in het vakgebied ICT-recht anno nu en de ontstaansgeschiedenis ervan.

ICT-recht voor de JFR

De Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam is de studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. De docenten van Legalz Opleidingen werd gevraagd om begin april een korte training te geven aan zo’n 20 geïnteresseerde rechtenstudenten.

Tijdens deze middag werd stilgestaan bij de historie van het vakgebied: van de ontwikkeling van de voorloper van de eerste computer door Charles Babbage tot de opkomst van cloud in de 21ste eeuw. Ook het belang van de ICT-sector in de huidige maatschappij kwam aan de orde en daarmee dus ook de betekenis van het vakgebied ICT-recht.

Een rechtsgebied dat continu in beweging is en waarbij doorlopend nieuwe (Europese) wetsvoorstellen worden gelanceerd en worden geïmplementeerd in de nationale wetgeving. Een rechtsgebied dat zich niet laten vatten in één wetboek, maar waarbij onder meer rekening moet worden gehouden met:

  • Civiel recht (overeenkomsten);

  • Privacyrecht; en

  • Intellectueel eigendomsrecht.

Kortom, ICT-recht is volop in ontwikkeling en vraagt continue aandacht van iedereen die ermee te maken heeft.

Download nu hand-outs ‘Crash course ICT-recht’

Nieuwsgierig naar de hand-outs van de crash course ICT-recht, die de JFR studenten hebben gevolgd? Bekijk dan hier de hand-outs.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via opleidingen@legalz.nl.

Zelf een training volgen?

Bekijk dan onze actuele trainingskalender en schrijf u in voor één van onze trainingen op het gebied van ICT-recht en -contracten.